Få hjälp med sorgbearbetning i Stockholm

Drabbas man av en förlust eller liknande kan sorg var något som total lamslår en, därför är det viktigt att ta professionell hjälp med sorgbearbetning i Stockholm. Det är en känsla som är en naturlig del av livet, den kan förändras från dag till dag och det kan ofta kännas svårt att greppa det själv, genom att kontakta sorgbearbetning Stockholm kan man få hjälp och tips om hur man kan må bättre. Att uppleva något så starkt som sorg kan genom rätt sorgebearbetning göra en starkare.

Att bearbeta sorg är att gå vidare.

När man drabbas av sorg, är en av den vanligaste reaktionen att gråta, men det finns många andra sätt att visa att man sörjer. Alla personer reagerar olika, vilket gör att någon som sörjer kanske inte alls gråter, det kan då vara svårare för omgivningen att förstå. Personer som drabbats av en tragedi kan drabbas av trötthet, förlora matlusten eller andra fysiska men. Det är viktigt att nära och kära är en del av sorgbearbetningen, att de som är drabbad alltid har någon att prata med, att ventilera och försöka förstå vad som hänt.

Det är viktigt att låta det få ta tid, ofta pratar man om sorgens år, året efter en bortgång, skilsmässa eller liknande. Men naturligtvis är det individuellt, det viktigaste är att det får ta den tid det tar. Den som sörjer skall inte behöva stressa tillbaka till vardagen, då finns risken att man flyr in i arbete eller liknande.

Som närstående kan man hjälpa till på flera olika sätt under sorgbearbetningen, förutom att lyssna kan man hjälpa till med vardagliga sysslor. Tvätta och handla kan låta som enkla sysslor, men för en person som sörjer kan detta upplevas som omöjligt. Det gäller att vara lyhörd, det
Är inte säkert att den som sörjer själv kan sätta ord på vad denne behöver hjälp med.